Fascinerende gebieden

Wijnbouwgebieden zijn vaak mooie en interessante gebieden. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat wijnbouw vele eeuwen overleefd heeft.  Er zijn veel sporen uit de Griekse en Romeinse tijd terug te vinden waar cultuur, historie en wijn elkaar tegenkwamen.


Daar waar indertijd nederzettingen werden gebouwd (meestal aan water gelegen in verband met bereikbaarheid) ontstonden steden. Deze groeiden verder uit tot belangrijke culturele centra waar gegeten en gedronken moest worden. Water was te verontreinigd, maar niet getreurd, wijn (en bier natuurlijk ook) waren veilige vervangers. Wijngaarden liggen dus vaak rond historische plaatsen, die ook vanuit cultureel oogpunt belangrijk zijn. In wijngebieden
kruisen natuur, cultuur en architectuur elkaar. 

In mijn blog neem ik je graag mee op reis naar fascinerende wijngebieden. Reis bijvoorbeeld mee langs de oevers van de grote rivieren in Frankrijk, Duitsland en Spanje of volg een bergrug in Italië en ontdek de geheimtips. Wellicht kom je deze reis tot de ontdekking dat je er al eens bent geweest. Wij nemen je graag mee terug naar die plek, maar nu met een glas wijn in de hand! 

Maury, Roussillon Village
Maury, Roussillon Village